“Majlis Lambaian Kasih, Sesaat Bersama Seabad Terasa” bersempena perpisahan Ustaz Nazri Bin Hamid, Pengetua SMAPG

“Majlis Lambaian Kasih, Sesaat Bersama Seabad Terasa” bersempena perpisahan Ustaz Nazri Bin Hamid, Pengetua SMAPG telah diadakan pada 3 Mac 2019. Ustaz Haji Nazri bin Hamid telah bertukar Ke SMA Ihya Ul Ulum Ad Dinniah. Bersempena dengan pertukaran ini, beliau telah diberi penghormatan untuk mengadakan Pelancaran Lagu Sekolah SMAPG, Perasmian Bilik Mesyuarat Al-Khawarizmi dan Perasmian Bilik Inovasi Al-Jazari. Beliau juga telah diraikan dalam majlis yang meriah dengan titipan sajak dan nasyid daripada guru dan pelajar sekolah ini. Warga sekolah merakamkan setinggi penghargaan dan ucapan terima kasih atas khidmat bakti di sekolah ini semoga beliau dapat meneruskan kepimpinan di sekolah barunya.

Kejohanan Merentas Desa SMAPG tahun 2019

Pihak sekolah memohon pelajar-pelajar sekolah ini memberi maklumbalas keberkesanan penganjuran kejohanan ini dalam google form yang disertakan di bawah

Klik untuk menjawab kajian ini.

Sesi Persekolahan 2019 dan Jadual Waktu Tingkatan

Esok akan bermulalah sesi persekolahan tahun 2019, Selamat kembali ke sekolah diucapkan kepada semua pelajar. Pada kebiasaannya, para pelajar telah bersedia dan bersemangat untuk memulakan hari pertama persekolahan. Hari untuk bertemu rakan-rakan baru dan guru-guru. Pastikan para pelajar membuat persediaan berikut sebelum ke sekolah.

  • Pastikan buku-buku untuk esok telah disediakan.
  • pastikan pakaian telah disediakan.
  • Tidur awal.
  • Bangun awal dan datang awal.

Hari yang pertama 1 Januari 2019, masa pertama akan kita mulakan dengan perhimpunan pagi bagi mendengar amanat dan halatuju sekolah daripada Tuan Pengetua. Selepas itu, kita akan teruskan dengan sesi P & P sehingga jam 2.10 ptg. Diikuti dengan solat Zohor berjemaah dan bersurai untuk pelajar berulang. Manakala pelajar asrama akan mengikuti program mereka sendiri. Untuk pelajar tingkatan 1 akan diteruskan dengan Program suai kenal (Orientasi) mulai 3.00 ptg hingga selesai solat Asar bermula 1 Januari 2019 hingga 3 Januari 2019.

Para pelajar yang tidak sempat untuk mengambil jadual waktu tingkatan. Sila klik pautan di bawah:

Jadual Waktu Tingkatan 1 hingga 5 tahun 2019 SMA Pekan Gurun